Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Beleef de Lente 2020: de camera's staan weer aan!

1 mrt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
steenuiltje

Steenuiltjes bij de nestkast van 2019

© Vogelbescherming Nederland

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland zijn zojuist aangezet in de uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1. Vanaf nu kan iedereen weer meegenieten met het liefdesleven van de bosuil, steenuil en ooievaar. Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren honderdduizenden trouwe kijkers. Ga voor de livebeelden en clipjes van hoogtepunten naar Beleefdelente.nl!  

Vroege Vogels tv zal vanaf vrijdag 20 maart wekelijks een samenvatting uitzenden op NPO 2 om 19.55 uur.

De lepelaars zijn massaal teruggekomen naar hun broedgebied, het tweede ei van de bosuilen is een feit én een nieuwe camera belooft nu al veel mooie beelden te gaan opleveren. De slechtvalk levert altijd spectaculaire beelden op, zelfs als het broedseizoen mislukt.  Luister naar de Vroege Vogels reportage over o.a. strijd tussen de zeearend , havik en buizerd:

Kijkje in de vijver

Nieuw dit jaar is een camera bij een vijver in een bostuin. Hier is al veel actie te beleven. Zo komen de merel en koolmees regelmatig langs om te drinken of te badderen. De camera bij het nest waar zowel de zeearend, havik als buizerd op azen gaat ook dit jaar weer aan. Het is nog welke van deze vogels het nest gaat veroveren.

Nieuwe soort: gekraagde roodstaart

Naast de tuinvogels bij de bosvijver, volgt Beleef de Lente dit jaar ook de gekraagde roodstaart. Deze holenbroeder verblijft nu nog in de Sahel in Afrika, maar hoopt Vogelbescherming vanaf half april voor camera’s te zien. De andere nieuwe soorten blijven nog even geheim. Hier gaan de camera’s aan zodra daar de eerste tekenen van leven zijn. In totaal volgt Beleef de Lente dit jaar minimaal 12 soorten. 

Livebeelden, clipjes, blogs en vlogs

Behalve de live-beelden zijn er dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Vroege Vogels tv zal vanaf 20 maart op vrijdagavond om 19.55 uur op NPO 2 een weeksamenvatting uitzenden.

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is al jaren een groot succes. Jaarlijks volgen rond de 900-duizend mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan kijkt zelfs dagelijks.

Bron: Vogelbescherming Nederland

Meer over:

beleef de lente

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.