Vroege Vogels

Beleef de Lente

  •    •  
17-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
eekhoorn_46.jpg

© Fotograaf: erik1966

De eekhoorns spelen dit seizoen een bijzondere bijrol bij Beleef de Lente . Had een paartje eerst de kast van de steenuilen gekraakt, afgelopen week inspecteerde een eekhoorn het nest van de broedende bosuilen. Bij de slechtvalken wordt flink gebaltst. Ook brengt het mannetje steeds grotere prooien mee naar binnen, zoals onlangs nog een spreeuw. Het ijsvogelmannetje laat zich de laatste dagen ook regelmatig zien, vaak met een visje in de bek.
Hoogtepunten
In Vroege Vogels zondag de hoogtepunten van Week 5 van Beleef de Lente. 
Dit jaar heeft Beleef de Lente extra veel camera's, maar liefst 12. Naast oude bekenden als de steenuil, ooievaar en slechtvalk zijn er dit jaar ook nieuwkomers als de grauwe kiekendief, de grote stern en de blauw-oranje ijsvogel.
Beleef de Lente van Vogelbescherming viert dit seizoen haar jubileum, dit is het 10e jaar dat de camera's in vogelnesten hangen. Al vanaf de start zijn de webcams enorm populair: jaarlijks volgen meer dan één miljoen mensen de belevenissen van de vogels tijdens het broedseizoen.
Naast de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Op twitter (@beleefdelente) en facebook (Vogelbescherming Nederland) worden ook regelmatig foto’s en filmpjes van de webcamvogels geplaatst. De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli, als alle vogels zijn uitgevlogen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.