Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente #12 2016

  •  
31-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BDL
In de laatste aflevering van Beleef de Lente zien we al bijna opgegroeide kuikens. De steenuilen worden gewogen, de slechtvalken eten hun buik rond en de ijsvogeltjes zijn uitgevlogen.

Steenuil

Zolang de steenuilkuikens nog de warmte van hun moeder nodig hebben, gaat vader steenuil in zijn eentje op jacht. De drie kuikens eten in een week tijd ruim 200 prooien, vooral muizen en meikevers. Per dag eet elk kuiken dus 10 prooien!

Slechtvalk

De slechtvalkkuikens zijn al 5 weken oud en eten ontzettend vaak een duif. De jongen zien er slonzig uit maar nog even en ze zijn net zo mooi en groot als hun ouders. De kleinste van het stel, de enige man, waagt inmiddels al een paar stappen buiten. Hij heeft lekker veel ruimte voor zijn vliegoefeningen. Over een dag of tien maken de jongen langere vliegtochten rondom de kast.

IJsvogel

De ijsvogeljongen, nog maar drie en een halve week oud, zijn al uitgevlogen. De prachtige ijsvogelkuikens hebben een korte snavel met een witte puntje. Ze blijven de eerste weken nog in de buurt en krijgen eten van hun ouders. Pas als ze zelf vis kunnen vangen gaan ze op zoek naar een eigen territorium.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.