Vroege Vogels

Beleef de lente #10

  •    •  
12-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De kuikens worden groot. Helaas heeft een bosuil- en ooievaarskuiken het niet gered. De jonge slechtvalken groeien hard en worden goed gevoerd. 
Bosuil
Vorige week vlogen de bosuilen uit, moeder moet er nog aan wennen dat ze buiten eten. De kuikens verschijnen niet meer voor de camera’s. Ze blijven, de eerste twee maanden onder toeziend oog van hun ouders, wel in de buurt. Helaas heeft een marter toch een kuiken te pakken gekregen.
Ooievaar
Het vijfde en zwakste kuiken van de ooievaars heeft het niet overleefd. Voor een dood ooievaarsjong zijn twee oplossingen: opeten of over de rand gooien. Deze ooievaar kiest voor het laatste. Gaan de vier overgebleven kuikens het wel redden?
Slechtvalken
De slechtvalken zijn in korte tijd uitgegroeid tot prachtige witte pluizenbollen. De familie is onvoorstelbaar hecht. Met z’n zessen brengen ze hoog in de toren de nacht door. En terwijl de kuikens nog liggen te slapen brengt vader de zoveelste duif. 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd dan deze pagina in de gaten!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.