Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente

  •  
10-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
steenuil_18.jpg
Een veldmuis, twee bosmuizen en een roodborstje. Dat is een goede score voor een nacht jagen. Het bosuilenmannetje voert de prooien af en aan, terwijl het vrouwtje nog steeds op haar drie eieren zit. Verder had de steenuil een bijzondere ontmoeting met twee holenduiven, heeft een mannetje de spreeuwenkast geinspecteerd en zelfs een beetje ingericht, en werden de vogels bij de tuinvogelcam opgeschrikt door een flinke sperwer.
In Vroege Vogels zondag de hoogtepunten van Week 4 van Beleef de Lente . En we zetten in de uitzending weer een camera aan, namelijk die van de weidevogels!
Dit jaar heeft Beleef de Lente extra veel camera's, maar liefst 12. Naast oude bekenden als de steenuil, ooievaar en slechtvalk zijn er dit jaar ook nieuwkomers als de grauwe kiekendief, de grote stern en de blauw-oranje ijsvogel.
Beleef de Lente van Vogelbescherming viert dit seizoen haar jubileum, dit is het 10e jaar dat de camera's in vogelnesten hangen. Al vanaf de start zijn de webcams enorm populair: jaarlijks volgen meer dan één miljoen mensen de belevenissen van de vogels tijdens het broedseizoen.
Naast de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Op twitter (@beleefdelente) en facebook (Vogelbescherming Nederland) worden ook regelmatig foto’s en filmpjes van de webcamvogels geplaatst. De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli, als alle vogels zijn uitgevlogen.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.