Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente #10

  •  
28-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nadat de kuikens bij de kerkuil en de bosuil zijn uitgekomen was het afgelopen week de beurt aan de kuikens van de slechtvalk om uit het ei te kruipen. Op 23 april werd daar het eerste kuiken geboren, gevolgd door drie andere.
De twee kuikens bij de bosuil worden voorzichtig, maar goed gevoerd. Het vrouwtje is erg beschermend en laat soms de vader de nestkast niet in. Bij de kerkuilen ligt dit weer heel anders. De vader is regelmatig in de nestkast te vinden en sleept meer dan genoeg eten aan voor de bijna twee weken oude kuikens.
Onrust
Bij de slechtvalken is het nog steeds erg onrustig. De vreemde slechtvalk van afgelopen week lijkt te zijn verdwenen, maar er is alweer een ander vreemd mannetje die zijn plek heeft ingenomen. Niet bepaald een goede vervanger, want hij zorgt niet voor het eten. Hij eet zelf het eten op dat eigenlijk voor de kuikens bedoeld was. De moeder van de slechtvalken lijkt er op dit moment alleen voor te staan.
Ooievaars
Het is nu afwachten tot de eieren van de ooievaars gaan uitkomen. De verwachting is dat de kuikens van de ooievaars rond vier mei uit het ei gaan kruipen.
Het laatste nieuws
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd de onderstaande links dan goed in de gaten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.