Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de lente #1_15_03_2016

  •  
15-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De camera’s van Beleef de lente staan weer aan! In Vroege Vogels laten we de hoogtepunten zien. 
Dit jaar zit er ook een camera in een ijsvogelwand. Er zijn twee gaten in de wand gemaakt die via een pijp naar de nestholte gaan. En nu hopen we dat de ijsvogel precies daar –voor het oog van de camera- eieren legt. Het ijsvogelmannetje heeft zich al laten zien. 
Bosuilen
Bij de bosuilen in de Achterhoek is het voorjaar goed begonnen: er liggen al drie eitjes! Vrouw bosuil zit al dagen en nachten te broeden! Begin april worden de kuikens verwacht. Man bosuil gaat nu elke nacht voor zijn vrouw op jacht. 
Steenuilen
De steenuiltjes op het boerenerf in Brabant hebben nog geen ei. Ze zijn veel rondom hun kast te vinden, vooral om hun nest tegen indringers te beschermen. 
Koolmees
Hetzelfde koolmeesmannetje is weer gezien bij het nestkastje. Maar ook een eekhoorn hangt er rond. Nu knabbelt hij alleen nog maar pinda’s, maar als er straks kuikens zijn, moet hij uit de buurt blijven! Eekhoorns zijn gek op kleine koolmeesjes.
Het laatste nieuws
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd de deze pagina in de gaten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.