Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de bij: jonge imkers

  •  
22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De bijen rond het Capitool vliegen al een maand lang rond de zondagse studio van 'Vroege Vogels'. Hoe gaat het met 'ons' bijenvolk? En is er al honing? Aansluitend een reportage van Vroege Kuikens:
Jonge imkers
Op de Laurentius Praktijkvakschool in Delft  leren leerlingen die niet slagen in het reguliere onderwijs het imkeren. En dat is een hele goede zaak! Want we weten allemaal dat het vak van imker op z’n retour is. Daardoor daalt ook het aantal bijenvolken.
Uniek
Het imkervak dat op de Laurentius Praktijkvakschool wordt gegeven is uniek in Nederland. Op geen enkele andere Nederlandse school zit dit in het pakket.  Overigens kwam de school begin dit jaar niet erg leuk in het nieuws. Vandalen hadden bijenkasten vernield en op het ijs gesmeten. Daarbij werden 30.000 bijen gedood.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.