Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Begin van de Markerwadden

  •  
24-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Markerwadden.png
Deze week is gestart met de aanleg van de Markerwadden. Een gebied van 250 hectare moerasvegetatie, slikken, ondiepe plassen, kreken en daartussen brede geulen met luw en ondiep water. Het vormt het begin van een 10.000 groot natuurgebied, midden in het Markermeer. 
Kraanschip De Kreeft van aannemer Boskalis is op 22 maart begonnen met de aanleg van onderwaterdammen. Binnen de contouren van deze dammen wordt het eerste natuureiland opgespoten. De voorbereidende werkzaamheden nemen zo’n vijf tot zes weken in beslag. Daarna start de opbouw van het hoofdeiland.
De eerste fase bestaat uit de realisatie van een aantal eilanden die het hoofdeiland gaan vormen. Een waar vogelparadijs met op termijn ook ruimte voor recreatie. Er komt een jachthaven, bezoekerscentrum, speelvallei voor kinderen en een netwerk van wandelpaden en uitkijktoren. Het hoofdeiland krijgt op termijn een serie zusjes als de financiering daarvan verzekerd is. De totale archipel zal dan 750 hectare omvatten.
Bron: Natuurmonumenten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.