Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedrijven Zuid-Holland over op zonne-energie

  •  
26-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_27.jpg
Bedrijventerreinen in Zuid-Holland moeten over tien jaar voor 80 procent kunnen draaien op stroom die ze zelf produceren door middel van zonnepanelen en andere duurzame energie. De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben woensdag dit voorstel van GroenLinks unaniem aangenomen.
Het initiatief bevat ook een voorstel om voor de verlichting van provinciale wegen over te schakelen op zuinige led-verlichting. Led-lampen gaan vijf keer zo lang mee als traditionele peertjes en verbruiken tot zes maal minder energie.
De provinciale fracties van GroenLinks proberen op korte termijn in de twaalf Provinciale Staten milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen door te voeren. Zuid-Holland is volgens statenlid José Chung de eerste provincie waar dit is gelukt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.