Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedrijven zien massaal af van fout hout

  •  
07-04-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_102543.jpg
Honderden Europese houthandelaren vragen de EU om een verbod op illegaal gekapt hout. Grote bedrijven als IKEA en Castorama hebben daartoe een voorstel ondertekend van de natuurorganisaties WNF en Greenpeace, zo bleek donderdag bij een presentatie in het Europees Parlement.
"Het goedkopere illegale hout bederft de prijzen en onze reputatie", zei A. de Boer van de Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH). Hij tekende de oproep namens zijn driehonderd leden. Volgens De Boer komt er nu substantieel veel illegaal gekapt hout Nederland binnen, waartegen ze moeilijk kunnen concurreren.
De Europese Unie streeft sinds 2003 naar een vrijwillige gedragscode van houthandelaren tegen het foute hout. Milieuorganisaties vinden dat dit te weinig resultaat oplevert.
(Bron: ANP)

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.