Vroege Vogels

Bedrijven verdacht van illegale handel vervuild slib

  •  
11-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_155383.jpg
Justitie heeft zes personen aangehouden op verdenking van malversaties met vervuild zuiveringsslib. Bij vijf bedrijven zijn invallen gedaan en is de administratie in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit dinsdag bekendgemaakt.
Aanleiding voor het onderzoek was een transportcontrole van slib door het Interregionaal Milieuteam Noord- en Oost-Nederland in september 2006. Het team constateerde bij dat transport onregelmatigheden. In december dat jaar deed het milieuteam onder leiding van het functioneel parket negen doorzoekingen op verdenking van illegale handel en afgifte van vervuild slib. Het gaat om een transportbedrijf in Kootwijkerbroek, vier administratiekantoren in Exloërmond en Veenendaal en vier woningen in Exloërmond, Eemdijk en Lunteren.
Justitie verdenkt de hoofdverdachte ervan te hebben gehandeld in zuiveringsslib dat teveel zware metalen bevatte en dit te hebben afgezet in de landbouw en bij een composteerbedrijf uit Exloërmond. Het composteerbedrijf nam het slib in, hoewel het bedrijf hiervoor geen vergunning had. De hoofdverdachte is op 2 april voor verhoor enkele dagen vastgehouden, maar in afwachting van de strafzaak op vrije voeten gesteld.
Het zuiveringsslib was afkomstig van diverse bedrijven uit Noord- en Midden Nederland. De verdachten zetten het af in Drenthe en Overijssel.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.