Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bedrijven stemmen in met milieuzone Amsterdam

7 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jvangalenstraat_adam_cc_jpm.jpg
Het bedrijfsleven in Amsterdam stemt in met de invoering van een milieuzone binnen de ring A10 in Amsterdam. Vanaf 2017 mogen bestelauto's ouder dan zeventien jaar de stad niet meer in. Dit is een van de maatregelen in het akkoord Slim en Schoon door de Stad om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren.
De afspraken moeten in 2025 de uitstoot van de winkelbevoorrading in de binnenstad tot nul terugdringen. Het bedrijfsleven belooft dat het vrachtverkeer jaarlijks 3,5 miljoen kilometer minder door de stad rijdt of een deel daarvan elektrisch aflegt.
Woensdag ondertekenen verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), VNO-NCW, Amsterdam City en MKB-Amsterdam het convenant met de Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho van Duurzaamheid. Ook de Hogeschool van Amsterdam is een van de ondertekenaars. De Hogeschool van Amsterdam gaat projecten leiden om de logistiek van ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en gemeentelijke diensten te verduurzamen.
In de problemen
Het is aan de gemeenteraad van Amsterdam om de plannen definitief vast te stellen, waarin ook zaken geregeld zijn over slimmere laad- en losplaatsen, gezamenlijke afvalinzameling en een goederenafgiftepunt aan de rand van de stad.
Verladersorganisatie EVO hoopt dat de gemeenteraad rekening wil houden met ondernemers die door de milieuzone in de problemen komen. ,,Een banketbakker, loodgieter of servicemonteur die zich geen nieuwere bestelwagen kan veroorloven, zou een ontheffing moeten krijgen voor de milieuzone. Het kan niet zo zijn dat bedrijven hierdoor failliet gaan'', zegt een woordvoerder van EVO.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar