Vroege Vogels

Bedrijven in Weert stilgelegd na vrijkomen zoutzuurdampen

  •  
31-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_161853.jpg
Politie en brandweer hebben maandagavond een deel van industriegebied De Kempen in Weert afgesloten nadat er een melding was binnengekomen van ontsnapt chloorgas. Na onderzoek bleek het echter te gaan om een kleine hoeveelheid zoutzuurdampen, die was vrijgekomen bij het chemisch bedrijf Bredox.
Volgens een woordvoerder van Bredox kwamen de dampen vrij uit een vat met chemische stoffen. Doordat een kleine hoeveelheid zoutzuurdamp vrijkwam, ontstond geen gevaar voor de volksgezondheid.
Omdat aanvankelijk werd gedacht dat het om een chloorlek ging, sloeg brandweer meteen alarm. Chloor is een levensgevaarlijk gas, zwaarder dan lucht. Zoutzuurdampen ruiken chloorachtig, aldus de woordvoerder van het bedrijf.
Uit voorzorg werden na half tien omliggende bedrijven tijdelijk stilgelegd en moesten de werknemers het industrieterrein verlaten. De politie zette wegen op het industrieterrein af. Om 23.00 uur werden deze beperkingen opgeheven, omdat er volgens de brandweer geen gevaar voor de omgeving meer was.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.