Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedrijven compenseren indianen voor giflozing

  •  
28-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
alcoa_logo.jpg
Autofabrikant General Motors en aluminiumproducent Alcoa trekken miljoenen uit voor het herstellen van een gebied dat ze jarenlang ernstig vervuild hebben door lozingen.
Rechtszaak
De bedrijven hebben een schikking getroffen met Mohawkindianen die rond de Saint Lawrencerivier in de Amerikaanse staat New York wonen. Zij hadden een rechtszaak aangespannen.
Kankerverwekkend
Alcoa betaalt ruim 15 miljoen euro om het gebied schoon te maken en te herstellen, GM neemt 1,4 miljoen euro voor zijn rekening. Fabrieken in de regio hebben onder meer kankerverwekkende chemicaliën geloosd in de rivier nabij de grens met Canada.
Natuurpark
Een deel van het geld gaat rechtstreeks naar een fonds dat de cultuur van de lokale Mohawks ten goede moet komen. Verder koopt Alcoa een gebied dat bij een bestaand natuurpark zal worden getrokken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.