Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedrijfsleven Urk wil energiewinning uit visafval en uit landbouwactiviteiten

  •  
14-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tractor.jpg
Het bedrijfsleven van Urk heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen voor de bouw van het grootste windmolenpark van Nederland. De Urkers denken dat er voldoende alternatieve mogelijkheden voor de winning van groene energie op Urk zijn, zoals het winnen van gas uit visafval en agrarisch restproducten of het plaatsen van zonnecollectoren op de daken van de boerenschuren in de polder en de visbedrijven op Urk.
Rijk, provincie en de gemeente Noordoostpolder willen ten noorden en zuiden van Urk een park met 80 tot 100 windmolens aanleggen, die voor een deel in het water moeten komen te staan. Het bedrijfsleven van Urk vindt dat dit het uitzicht op het dorp verpest voor bootpassanten op het IJsselmeer. Ook zou het park de groei van een bedrijventerrein in Urk en de aanleg van een buitendijkse haven in de weg staan.
De Bedrijvenkring Urk heeft bij Gedeputeerde Staten van Flevoland bezwaar gemaakt tegen de bouw. Het bezwaar wordt gesteund door de Vereniging van Visgroothandelaren, Stichting Urk Promotie, de Kamer van Koophandel en het MKB Flevoland. Ook de lokale politiek en de inwoners zijn fel tegen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.