Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedreigde dieren krijgen eigen park in Australië

  •  
14-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kangeroe_05.jpg
De Australische staat New South Wales heeft ambitieuze plannen gemaakt voor een 'Jurassic Park' voor bedreigde diersoorten. Drie gebieden van ongeveer 16 vierkante kilometer per stuk zullen de nieuwe verblijfplaats worden van maximaal acht diersoorten die in Australië nauwelijks meer in het wild voorkomen. Dat meldde de Australische Sunday Telegraph zondag.
De gebieden zijn nu onderdeel van nationale parken, maar om de diersoorten te beschermen tegen roofdieren worden ze omheind met hekken. Bezoekers kunnen onder begeleiding een wandeling maken door de parken, aldus het voorstel. Welke dieren er in het park gaan rondzwerven is nog niet zeker. Mogelijk gaat het om wilde kangoeroes, buideldassen, ratten en muizen.
Volgens de plaatselijke overheid zijn de parken nodig om ervoor te zorgen dat de diersoorten niet uitsterven. Hoeveel het project kost is niet duidelijk.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.