Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedreigde wisenten verhuizen naar Spanje

  •  
15-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winsten.jpg
Zeventien wisenten verhuisden op 6 juni 2012 van Nederland en België naar Noord Spanje. De Wisenten, uit het Nederlandse natuurpark Lelystad en het Belgische wildpark van Han sur Lesse, werden vrijgelaten in een fokgebied. Een voorbeeldgebied inclusief Museum en een her-introductieproject in een prive re-wilding project van 2.000 hectare; leefgebied van o.a. wolf, beer, gemzen en steenbokken. Het zijn groene bergachtige streken, waarin de Wisent prima past en eeuwen geleden ook van nature voorkwam, voordat hij er, door menselijke invloed, uitgestorven raakte.
Bijna uitgestorven
De Wisent is de Europese Bison en het grootste Europese landzoogdier in Europa. Een
andere bijkomstigheid is, dat het als uitzondering, zelfs groter is dan zijn bekende Amerikaanse equivalent; de Amerikaanse Bison. De Wisent is een soort, die nog steeds met uitsterven bedreigd is. Uitgestorven in de vrije natuur door o.a. overbejaging en versnippering van zijn leefgebied waren er wereldwijd slechts 13 exemplaren in gevangenschap om de soort te redden van complete uitroeiing.
Meer transporten
Flaxfield Nature zal in 2012 nog meer transporten organiseren van grote grazers naar Noord Spanje o.a. van het Euraziatische wilde (Przewalski) paard en Konik paarden uit Nederlandse en Belgische natuurgebieden op weg naar vrijheid.
Bron en foto: Europa Reuzen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.