Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beaglebevrijders dinsdag voor de rechter

  •  
11-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dierproeven.jpg
Dinsdag 16 juli zullen de 5 beaglebevrijders van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) verschijnen voor de politierechter in Den Bosch. Hen wordt diefstal in vereniging ten laste gelegd. Robert Molenaar (ADC) : 'Het is aan de rechter om te bepalen of wij een heldendaad of misdaad hebben gepleegd.'
Dierproefcentrum
In de nacht van 9 op 10 april redde ADC 6 beagles uit de kennels van Jan Rutten in Escharen. Op deze locatie worden tientallen honden gehouden bestemd voor het dierproefcentrum van MSD Animal Health in Boxmeer.
Zachtaardig
ADC-campagneleider Robert Molenaar: 'Het opkomen voor dieren in nood is iets waar ik trots op ben. Helaas moest ik nu de wet breken om de levens van 6 jonge beaglehonden te redden van vivisectie. Juist beagles worden gebruikt omdat ze een zachtaardig karakter hebben. Ze blijven naar je toe komen en kwispelen, zelfs als je ze opzettelijk ziek maakt...'
278 honden
De honden zouden gebruikt worden in vaccin-experimenten in de laboratoria van MSD Animal Health. Deze testen hebben een opzet van meer dan een jaar. Volgens de Nieuwe Voedsel- en waren Autoriteit heeft MSD in 2011 278 honden gebruikt in testen.
Protesten
De rechtszaak kan op veel publieke belangstelling rekenen. Meer dan 100 dierenvrienden zullen dinsdagochtend 16 juli om 08.00 protesteren voor de ingang van het gerechtsgebouw in Den Bosch. Zij steunen de beaglebevrijders en vinden dat MSD Animal Health in de beklaagdenbank moet zitten voor dierenmishandeling.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.