Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Basiscursus zoetwatervissen in Veghel

  •  
09-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vissen_08.jpg
De basiscursus zoetwatervissen is bedoeld om vrijwilligers op weg te helpen om zelf aan de slag te kunnen met verspreidingsonderzoek naar vissen. De cursussen zijn gemaakt voor beginners en bestaan uit een deel theorie, gevolgd door een excursie.
In het theoretische gedeelte van de basiscursus wordt ingegaan op de leefwijze van vissen, waar de verschillende soorten in het veld te vinden zijn, hoe ze waar te nemen zijn en waarop gelet moet worden bij de herkenning. Tijdens de aansluitende excursie wordt er met schepnetten gevist, waarbij de deelnemers uiteraard zelf aan de slag gaan! In het veld zal veel aandacht zijn voor de herkenning van soorten.
De cursus is voor iedereen toegankelijk. Het studiemateriaal wordt ter plaatse verstrekt. De kosten bedragen 5 euro voor IVN leden en 10 euro voor niet-IVN leden.
Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op www.ravon.nl .

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.