Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Banken zetten klimaatdoelen met Spitsbergen Ambitie

6 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
spitsbergen
In april vertrok een deel van de Nederlandse financiële top op expeditie naar Spitsbergen. Samen met klimaatjournalist en poolreiziger Bernice Notenboom bespraken 15 banken, verzekeraars en investeerders daar de plannen om hun bedrijven duurzamer te maken. Ze keerden terug en formuleerden een ambitie, de Spitsbergen Ambitie

Actief meten

In de Spitsbergen Ambitie staat dat de financiële instellingen de CO2 uitstoot van hun bedrijven, beleggingen en investeringen gaan terugbrengen tot 49% in 2030 (t.o.v. 1990) en tot 100% in 2050. Om die doelstellingen te halen gaan ze actief meten wat hun huidige klimaatimpact is en gaan ze die cijfers ook voor de buitenwereld publiceren.

Rabobank

Bas Rüter, directeur Duurzaamheid, is niet mee geweest naar Spitsbergen. Toch heeft Rabobank zijn handtekening gezet onder de verklaring.  

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar