Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bank maakt kantoor duurzaam

  •  
07-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
triodos.jpg
Triodos Vastgoedfonds vormt het voormalige ABN-Amro-kantoor in Groningen om tot een energiezuinig gebouw en berekent de kosten daarvan niet door in de huur, als handelsonderneming Gasterra het pand in 2013 betrekt. Toch plukt het vastgoedfonds later de vruchten van deze investering. Gedurende tien jaar gaat de opbrengst van de besparing op de energierekening naar de dochter van de ideële Triodos Bank.
Gasterra en Triodos hebben dat dinsdag bekendgemaakt. Het gebouw, dat Triodos heeft aangekocht, heeft nu nog energielabel G, maar dat wordt door een grondige renovatie opgewaardeerd naar energielabel A. De verbouwing gaat gepaard met wat Triodos noemt een ,,green lease-contract'' met de huurder.
In het kantoorpand komt allerlei nieuwigheid, zoals warmte/koude opslag, lagetemperatuurverwarming en daglichtafhankelijke verlichting.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.