Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bang voor beestjes? Dit is waarom! | Podcast Special

13 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hoofdluis_GillesSanMarti

Hoofdluis

© Gilles San Marti

Kleine beestjes die steken of bijten: veel mensen zijn er bang voor. Maar dat is helemaal niet nodig, want tenzij je een allergie hebt, zijn de meeste Nederlandse beestjes helemaal niet gevaarlijk. Hoe komt het dan dat zoveel mensen deze angst hebben? En, hoe kom je weer vanaf? Zo hebben we een aantal griezelverhalen van de redactie verzameld en interviewen we hoogleraar psychologie Peter de Jong over irrationele angsten.  In het kader van ‘onbekend maakt onbemind’ bespreken Henny Radstaak en Pleun Aarts niet alleen de psychologie achter beestjesfobie, maar ook het wel en wee van de bekendste stekers en bijters van Nederland. De podcast is te luisteren via deze link, Spotify (onderaan deze pagina) of Apple Podcasts.


Met reportages uit het radio-uitzendingen beantwoorden we prangende vragen over al dat kleine grut. Hoe zit het bijvoorbeeld met de spin? Kan die bijten, en zo ja, wanneer doet ‘ie dat? Hoe verspreidt de hoofdluis zich? Hoe ziet een schurftmijt eruit? Verder komt ook de opmars van de bedwants voorbij, en de laat verslaggever Merlijn zich toetakelen door een Nederlandse bloedzuiger, wat helemaal niet zo eng blijkt te zijn. En zo kom jij uiteindelijk ook van je angst af!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar