NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ban Ki-moon: meer dan halfbakken maatregelen

7 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
16451794648_f54e94c55a_b_01.jpg
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft voor het begin van de belangrijke tweede week van de internationale klimaattop in Parijs de betrokken ministers opgeroepen tot een 'geloofwaardige en eerlijke overeenkomst' te komen. “De wereld verwacht meer van u dan halfbakken maatregelen en kleine plannen. Anders stevenen we binnenkort af op een klimaatcatastrofe”, stelde Ban.
Moeizaam
Na moeizame onderhandelingen tussen de onderhandelaars van bijna 200 landen ligt er sinds zaterdag een nieuwe ontwerptekst voor een wereldwijd klimaatverdrag. Maar op honderden punten zijn landen het nog niet eens. De ministers moeten zich hier de komen dagen over buigen. “Het moet een sterke, universele overeenkomst worden”, zei Ban Ki-moon. Volgens Ban moeten de ontwikkelingslanden ook eindelijk het beloofde geld krijgen om maatregelen ter beperking van de klimaatverandering door te voeren.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.