Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Balts van de kluut

  •  
13-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Het kluut vrouwtje toont als eerste dat ze wil paren door met haar snavel en lichaam bijna horizontaal op het water te liggen, met haar kont in de lucht. In eerste instantie lijkt het mannetje totaal geen interesse te hebben. Hij is druk bezig zijn veren te schikken, herschikken en poetsen. Maar het vrouwtje weet dat het fatsoeneren van de veren bij de balts hoort en blijft geduldig en onbeweeglijk wachten op het moment suprême. Gefilmd door Luuk Punt.

Meer over:

zelf geschoten, kluut,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Jolanda1202
Jolanda120213 mei 2021 - 16:05

ik heb een vraag over de kluut. ik weet dat een kluut bij gevaar een vleugel laat hangen om het idee te geven dat hij gewond is zodat de kleintjes niet worden gepakt. maar als een kluut nu nog geen kleintjes heeft en met beide vleugels wijd een beetje rondloopt, wat betekent dit dan? ik ben erg benieuwd en hoor het graag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.