Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Balkenende: historisch klimaatakkoord

  •  
12-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114593.jpg
Premier Jan Peter Balkenende noemt het EU-akkoord met acties voor het klimaat ,,historisch''. Hij is ,,zeer verheugd'' dat hij bij de EU-top in Brussel vrijdag ook belangrijke besluiten kon nemen over het Ierse referendum voor het nieuwe EU-verdrag en over het economisch reddingsplan van 200 miljard euro.
Balkenende ontkende dat hij water bij de wijn heeft moeten doen voor het economisch plan om de recessie tegen te gaan. President Nicolas Sarkozy van huidig EU-voorzitter Frankrijk had dat in zijn afsluitende persconferentie gezegd.
Op aandringen van Nederland is in het klimaatakkoord afgesproken dat er driemaal zoveel EU-budget komt als gepland voor proefprojecten voor ondergrondse CO2-opslag. Nederland heeft twee van zulke proefprojecten op stapel staan.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.