Vroege Vogels

Autovrije dag moet geheel autovrij zijn

  •  
12-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenwheels.jpg
Het Amsterdamse stadsdeel Westerpark pleit ervoor dat de eerstvolgende autovrije dag in de hoofdstad volledig autovrij is. Het bestuur heeft hierover een brief geschreven aan wethouder Tjeerd Herrema (verkeer), liet het woensdag weten.
Tijdens de laatste autovrije dag op 21 september vorig jaar reden volgens het stadsdeelbestuur nog veel auto's binnen de ring A10. Dat leidde tot onduidelijkheid, onveilige verkeerssituaties en irritatie onder bewoners van de autoluwe gebieden, stelt Westerpark in een evaluatie.
Het bestuur wil nu dat de gemeente alle verkeer verbiedt op de autovrije dag. ,,Daardoor zal er substantieel minder luchtvervuiling en minder CO2-uitstoot zijn op die dag'', staat te lezen in de brief. Het openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten in de stad moeten volgens het stadsdeel vanzelfsprekend wel kunnen blijven rijden.
Wethouder Herrema reageerde woensdag terughoudend op het voorstel. Hij is bang dat het draagvlak onder de Amsterdammers die autovrije dag nu steunen, zal afnemen. Bovendien vergt het veel handhaving en brengt het daardoor extra kosten met zich mee, liet zijn woordvoerster weten.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.