Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Auto’s in het land van de reuzenschildpadden_07_05_2009

  •  
10-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_galapagos.jpg
Vrijdag 1 mei was ook op de Galapagos een feestdag. De meeste winkels waren gesloten en bijna iedereen had vrij. Op een vrije dag gaan de mensen van Puerto Ayora meestal naar Bellavista. Een iets hoger gelegen bosachtig gebied, waar het ook wat koeler is. Veel jongeren doen dit op de fiets. Ouderen en families nemen een taxi. De taxi is hier nog steeds een veel gebruikt vervoermiddel.
Maar veel taxichauffeurs rijden veel te hard door dit natuurgebied en afgelopen vrijdag kostte een gevaarlijke inhaalmanoeuvre van een taxi het leven van het 14-jarige broertje van een collega van ons. De chauffeur heeft hem gewoon aan zijn lot overgelaten op de weg. De chauffeur is inmiddels getraceerd en opgepakt, maar in een kleine gemeenschap als deze heeft de betreffende man waarschijnlijk geen leven meer.
Ook ik ben overigens wel eens opzij gesprongen voor een roekeloze taxichauffeur, die al telefonerend even niet op de weg lette.
Zelfs in het land van de reuzenschildpad rukt  de auto en de haast om daarmee ergens te komen, of om meer geld te verdienen, op. Zo ontstaat een toenemend gevaar voor mensen, maar ook voor vogels, leguanen en reuzenschildpadden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.