Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Autofabrikanten willen 'groene' lening

  •  
03-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_26.jpg
Autofabrikanten in Europa willen van de Europese Commissie een lening van zo'n 40 miljard euro voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke auto's. Dat zegt de topman van de Italiaanse autoproducent Fiat, Sergio Marchionne, vrijdag in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.
Autoproducenten in de Verenigde Staten kregen vorige maand van de Amerikaanse overheid een krediet van 25 miljard dollar om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van schonere technologie. Volgens Marchionne, die voorzitter is van de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA, is het uit het oogpunt van concurrentie logisch dat Europa ook iets doet voor zijn autoproducenten. ,,Ons speelveld moet gelijk blijven''.
Binnen de ACEA is brede overeenstemming om de Europese Commissie hierover te benaderen, aldus Marchionne. Het bedrag van 40 miljard euro is ,,juist, gezien de grotere omvang van de Europese autoindustrie'', aldus de Fiat-topman.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.