Vroege Vogels

Autobouwer Tesla doet bod op SolarCity

  •    •  
22-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrisch_tanken_02.jpg
Elektrische autobouwer Tesla heeft dinsdag een bod gedaan op zonne-energiebedrijf SolarCity. Beide bedrijven worden gecontroleerd door Elon Musk. Hij is zelf de grootste aandeelhouder van zowel Tesla als SolarCity, maar zal zich onthouden van de stemming over het bod.
Auto's op groene energie
,,Het is tijd om het plaatje compleet te maken'', motiveerde Musk het besluit. ,,Tesla-klanten rijden in schone auto's en ze kunnen onze batterijen gebruiken om efficiënter met energie om te gaan, maar ze hebben ook toegang nodig tot de meest duurzame energiebron die beschikbaar is: de zon.''
Aandelen
Aandeelhouders van het autobedrijf reageerden in eerste instantie minder enthousiast. Het aandeel Tesla verloor 12 procent aan waarde. Aandelen SolarCity schoten omhoog met 29 procent. Tesla heeft tussen de 26,50 en 28,50 dollar per aandeel geboden. In totaal komt dat neer op een bedrag tussen de 2,6 en 2,8 miljard dollar (2,5 miljard euro).
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.