Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Australische bosbrand wint internationale prijs voor natuurfoto's

  •  
11-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Robert Irwin, Wildlife Photographer of the Year

BushFire

© Robert Irwin, Wildlife Photographer of the Year

De natuurfoto van een verwoestende bosbrand in Noord-Australië is de winnaar van de 'Wildlife Photographer of the Year'. Van maar liefst 55.486 stemmen van over de hele wereld besloten natuurfotografen dat de foto, getiteld ‘Bushfire’, van de Australische natuurfotograaf Robert Irwin een belangrijk verhaal was dat in de schijnwerpers moest staan.

Nadat Irwin rook aan de horizon had gezien, lanceerde hij zijn drone en stuurde hem rechtstreeks naar de locatie van de brand. Met nog maar een paar minuten batterij over, wist hij dat hij snel moest handelen. Recht in de dikke rook van de brand slaagde erin om een ​​heldere foto van 50:50 te maken, met een ongerept natuurgebied aan de ene kant naast de zwartgeblakerde overblijfselen aan de andere kant. Het gebied, nabij het Steve Irwin Wildlife Reserve in Cape York, Queensland, herbergt meer dan 30 verschillende ecosystemen waar veel bedreigde diersoorten leven.

Robert Irwin is de zoon van wereldberoemde natuurberschermer Steve Irwin, bekend en berucht van zijn spectaculaire  televisieprogramma "The Crocodile Hunter". 

Sterk aanbevolen

'Wildlife Photographer of the Year' is een fotowedstrijd ontwikkeld door het Natural History Museum en biedt een wereldwijd platform voor zowel amateur- als professionele fotografen. Voor de jaarlijkse fotowedstrijd werden dit jaar meer dan 49.000 afbeeldingen ingezonden en daar selecteerde het Natural History Museum 25 afbeeldingen uit voor de shortlist. Irwins en vier andere foto's kwamen uiteindelijk boven drijven als favoriet.

De vier 'Highly Commended'-afbeeldingen die natuurfotografieliefhebbers wisten te winnen, zijn het hartverwarmende beeld van een band tussen boswachter en neushoorn in 'The last goodbye' van Ami Vitale, het prachtig winterse portret 'Hare ball' van Andy Parkinson, een innovatieve afstandsbediening vangst van twee eekhoorns in 'Drey dreaming' van Neil Anderson en een ‘Close encounter’ tussen een bezorgde labrador en een enorme eland die door Guillermo Esteves is genomen.
 Ami Vitale, Wildlife Photographer of the Year
 Andy Parkinson, Wildlife Photographer of the Year
Neil Anderson, Wildlife Photographer of the Year

'Drey dreaming'

© Neil Anderson, Wildlife Photographer of the Year

Guillermo Esteves, Wildlife Photographer of the Year

‘Close encounter’

© Guillermo Esteves, Wildlife Photographer of the Year

Meer over:

natuurfoto
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.