Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Australiër verbijsterd na tweede spinnenbeet

28 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
53229.w350.r350-197.3b3d6cd

© Grote steatoda

Een 21-jarige Australiër dacht toen hij in april van dit jaar in zijn penis werd gebeten door een giftige spin al dat hij onwaarschijnlijk veel pech had. Maar dinsdag belandde hij tot zijn stomme verbazing opnieuw in het ziekenhuis, nadat hem exact hetzelfde was overkomen.
,,Ik ben momenteel de meest onfortuinlijke kerel van het land'', zei slachtoffer Jordan tegen de BBC. De spin nam hem te grazen terwijl hij in een toiletcabine op een bouwplaats in Sydney zat. ,,Ik voelde precies zo'n prik als de eerste keer en dacht: ik kan niet geloven dat het opnieuw gebeurt. Toen ik naar beneden keek, zag ik een paar kleine pootjes onder de rand van de pot vandaan komen.''
De man werd door collega's snel naar een ziekenhuis gebracht en maakt het goed. Hij weet niet zeker om wat voor spin het deze keer ging. De eerste keer werd hij gebeten door een roodrugspin. In potentie is zo'n beet dodelijk, maar sinds de jaren vijftig is er een tegengif en overlijdt niemand er meer aan.
Zijn collega's waren de eerste keer erg bezorgd. ,,Maar deze keer maakten ze al grappen voordat ik in de auto zat.''
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.