Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Australië trekt 1,3 miljoen euro uit voor koraal

16 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GreatBarrierReef_WNF.jpg

© Foto: WNF

De Australische regering looft 1,3 miljoen euro uit voor de redding van het koraal in het Great Barrier Reef. "Dit is een open uitnodiging aan onze beste wetenschappers", zei milieuminister Josh Frydenberg dinsdag. De Australiërs hopen op innovatieve oplossingen om het koraal te beschermen en het rif te genezen.

Verbleking

"Het koraalrif is het grootste levende wereldwonder", zei Frydenberg. Vanwege de omvang van de schade zijn grote denkers nodig, waar ze ook vandaan komen. De afgelopen twee jaar is er op veel plaatsen in het Great Barrier Reef koraalverbleking geconstateerd. Het grootste koraalrif ter wereld ligt voor de Noordoostelijke kust van Australië.

Nieuwe methodes

Er komen steeds meer nieuwe technieken om het verbleekte koraal weer te herstellen. Zo is er een innovatieve methode ontwikkeld waarbij koraallarven wordt gezaaid op een speciaal ontworpen substraat dat zich hecht op afstervende koraalriffen.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar