Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Australië trekt 1,3 miljoen euro uit voor koraal

  •  
16-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GreatBarrierReef_WNF.jpg

© Foto: WNF

De Australische regering looft 1,3 miljoen euro uit voor de redding van het koraal in het Great Barrier Reef. "Dit is een open uitnodiging aan onze beste wetenschappers", zei milieuminister Josh Frydenberg dinsdag. De Australiërs hopen op innovatieve oplossingen om het koraal te beschermen en het rif te genezen.

Verbleking

"Het koraalrif is het grootste levende wereldwonder", zei Frydenberg. Vanwege de omvang van de schade zijn grote denkers nodig, waar ze ook vandaan komen. De afgelopen twee jaar is er op veel plaatsen in het Great Barrier Reef koraalverbleking geconstateerd. Het grootste koraalrif ter wereld ligt voor de Noordoostelijke kust van Australië.

Nieuwe methodes

Er komen steeds meer nieuwe technieken om het verbleekte koraal weer te herstellen. Zo is er een innovatieve methode ontwikkeld waarbij koraallarven wordt gezaaid op een speciaal ontworpen substraat dat zich hecht op afstervende koraalriffen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.