Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Astronauten ISS eten zelfgekweekte sla

11 aug 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Sla_Dwight-Sipler-Flickr.jpg

© Fotograaf: Dwight Sipler (Flickr Creative Commons)

Op het menu van astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ISS staan normaal gesproken geen groenten, maar nu kunnen ze zelfgekweekte sla eten. De Amerikaanse astronaut Scott Kelly zaaide de sla op 8 juli en maandag was het oogsttijd, meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
Kweken voor onderzoek
Er zijn wel vaker groenten geteeld aan boord van het ruimtestation, maar die werden steeds voor onderzoek terug naar de aarde gebracht. Nu uit dat onderzoek is gebleken dat de groenten geschikt zijn voor consumptie, mogen de ruimtevaarders er de tanden inzetten.
Extra honger
Wellicht hebben de astronauten maandag extra honger, want ze begonnen hun dag met een ruimtewandeling van maar liefst zes uur. De twee Russische astronauten maakten op een hoogte van 320 kilometer boven de aarde de ramen van de ISS schoon en installeerden nieuwe apparatuur.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar