Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Artis-pelikaan vertoeft aan IJsselmeer

  •  
15-08-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pelikaan.jpg
De jonge pelikaan die onlangs uit de Amsterdamse dierentuin Artis ontsnapte, is via Drenthe naar Medemblik aan het IJsselmeer gevlogen. Artis had donderdag contact met vogelaars die de pelikaan bij het Noord-Hollandse plaatsje zagen, vertelde een woordvoerder vrijdag.
De pelikaan die wegens zijn jonge leeftijd nog in het bezit is van een grijsbruin vederdek verkeert in goede conditie. ,,Het zou nog wel eens maanden kunnen duren voordat het beest wordt gevangen'', aldus de zegsman van Artis.
In 2005 ontsnapte er ook een pelikaan uit Artis, die de bijnaam Snelle Pelle kreeg. Het duurde enkele maanden voordat deze vogel terugkeerde naar de dierentuin.
De 'roze' pelikaan die nu door Nederland zwerft, is in de dierentuin zelf geboren. De verzorgers wilden de ruim drie maanden oude vogel op de dag van zijn ontsnapping kortwieken en zien welk geslacht het had. Een roze pelikaan krijgt een wit verenkleed met een roze gloed tijdens het broedseizoen naarmate de vogel ouder wordt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.