Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Arctische tandwalvis gevonden in de Schelde

  •  
28-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
sunset-belgian-coast-1395843.jpg
Bij een sluis in de Schelde is een narwal aangetroffen. Het is de eerste keer dat een arctische tandwalvis in België is gevonden. Het zeezoogdier leeft normaliter in het Noordpoolgebied.
De aangespoelde narwal is een jong mannetje van twee meter en met een slagtand van een halve meter, meldde het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen donderdag. Volwassen mannetjes kunnen wel 4 tot 5 meter worden. En dat is gerekend zonder de slagtand, die wel 3 meter lang kan zijn.
Het dier werd door twee wandelaars gespot. Vermoedelijk is het dier een paar weken eerder gestorven. Het kadaver is in staat van ontbinding en zal worden overgebracht naar de Universiteit Gent voor autopsie. Daarna gaat het skelet naar het Museum Natuurwetenschappen in Brussel.
In Nederland werd in 1912 een keer een narwal aangetroffen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.