Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Aquariumplant' bloeit voor het eerst

  •  
06-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waterwaaier.jpg
De waterwaaier, een waterplant uit Zuid-Amerika, staat in de buurt van Loosdrecht in bloei. De exoot kreeg ooit, jaren geleden, bloemen bij Maasbracht, maar dat gebeurde daarna nooit weer.
De zuurstofplant hoort hier van oorsprong niet thuis. De exemplaren die in het wild worden gevonden, komen uit aquaria. ,,Mensen die genoeg hebben van hun hobby, gooien soms hun bakken leeg in het open water. De planten en dieren die daar zo terechtkomen, kunnen zich ongeremd ontwikkelen en de oorspronkelijke soorten verdringen'', aldus plantenkenner Wim Weijs van Stichting Floron, die als eerste bij Loosdrecht de waterwaaier in bloei zag.
Floron probeert de 'invasie' van dit soort exoten in de gaten te houden. Weijs: ,,Zo houden we goed zicht op hun verdere verspreiding.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.