Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Apencentrum in Rijswijk moet snel dicht’

7 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
resusaap_pixabay

© Resusaap - Bron pixabay

De Partij voor de Dieren slaat alarm bij het kabinet naar aanleiding van undercoverbeelden die zijn gemaakt in het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk. De Britse dierenrechtenorganisatie Animal Defenders International heeft ze naar buiten gebracht. Wanneer ze precies zijn gemaakt, is niet bekend.

Sluiting onderzoekscentra

Wetenschapsminister Ingrid van Engelshoven heeft al gezegd dat de proeven op apen in Rijswijk en andere onderzoekscentra afgebouwd moeten worden, maar de partij vindt dat subsidie aan het BPRC moet stoppen en dat het centrum gewoon zo snel mogelijk moet sluiten.

Schokkende beelden

Kamerlid Frank Wassenberg is geschokt door de beelden van apen die onder meer injecties in de kop en tatoeages op de borst krijgen, doodsbang zijn en radeloos in heel krappe kooien op en neer springen. “Hoe oordeelt u over de beelden waarin grappenmakende verzorgers te zien zijn naast ernstig lijdende apen?" vraagt hij verder aan de betrokken ministers.
Ook Animal Rights, dat de schokkende beelden vrijdag verder verspreidde, wil dat het testcentrum meteen dichtgaat. “Het besef dat er met levende wezens wordt gewerkt, is ver te zoeken. We willen dan ook dat het apentestcentrum sluit.”
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.