Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Apencentrum in Rijswijk moet snel dicht’

  •  
07-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
200 keer bekeken
  •  
resusaap_pixabay

© Resusaap - Bron pixabay

De Partij voor de Dieren slaat alarm bij het kabinet naar aanleiding van undercoverbeelden die zijn gemaakt in het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk. De Britse dierenrechtenorganisatie Animal Defenders International heeft ze naar buiten gebracht. Wanneer ze precies zijn gemaakt, is niet bekend.

Sluiting onderzoekscentra

Wetenschapsminister Ingrid van Engelshoven heeft al gezegd dat de proeven op apen in Rijswijk en andere onderzoekscentra afgebouwd moeten worden, maar de partij vindt dat subsidie aan het BPRC moet stoppen en dat het centrum gewoon zo snel mogelijk moet sluiten.

Schokkende beelden

Kamerlid Frank Wassenberg is geschokt door de beelden van apen die onder meer injecties in de kop en tatoeages op de borst krijgen, doodsbang zijn en radeloos in heel krappe kooien op en neer springen. “Hoe oordeelt u over de beelden waarin grappenmakende verzorgers te zien zijn naast ernstig lijdende apen?" vraagt hij verder aan de betrokken ministers.
Ook Animal Rights, dat de schokkende beelden vrijdag verder verspreidde, wil dat het testcentrum meteen dichtgaat. “Het besef dat er met levende wezens wordt gewerkt, is ver te zoeken. We willen dan ook dat het apentestcentrum sluit.”
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.