Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

ANWB wijdt elektrische wegenwachtauto in

  •  
21-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
logo-elektrisch-rijden-groot.png.jpeg
Directeur mevrouw Rian Vreeburg van de ANWB Wegenwacht heeft vanmorgen op Schiphol een elektrische wegenwachtauto in gebruik genomen. Het gaat om een omgebouwde, elektrische versie van de Volkswagen Caddy. Deze heeft een actieradius van ongeveer 180 km  en wordt gestationeerd op de luchthaven. Alleen al op Schiphol helpt de ANWB Wegenwacht 8000 pechgevallen per jaar.
 
De Wegenwacht wil ervaring opdoen met het gebruik van een elektrische wegenwachtauto in de dagelijkse operatie.
Pneumatisch hefkussen
Het voertuig kan alle gangbare pechgevallen oplossen. Zo heeft de Wegenwacht de beschikking over onder meer een starthulpinstallatie om een leeggelopen accu weer tot leven te wekken en ook een pneumatisch hefkussen voor uiteenlopende technische werkzaamheden. Ook heeft de wegenwacht 220 volt-spanning aan boord om bijvoorbeeld delen van een bevroren auto met een föhn te ontdooien.
 
Een wegenwachtauto beschikt over een EHBO-koffer en de bestuurder is een getraind EHBO’er.
 
Elektrisch rijden
De ANWB heeft allerlei informatie beschikbaar over elektrisch rijden. De site is te vinden via anwb.nl/elektrisch
 
Met in totaal 1.2 miljoen pechhulpverleningen per jaar is de Wegenwacht tegenwoordig met 900 wegenwachten 24 uur per dag actief. 90% van de pechklanten kan na tussenkomst van de Wegenwacht hun weg met de eigen auto weer vervolgen.
 
Bron: ANWB

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.