Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Andrea’s Big Broeder_28_02_2014

  •  
28-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
steen_02.jpg
Vanaf dit weekend draaien de camera’s van de broedende vogels in de nestkasten van Vogelbescherming weer op volle toeren. Vier maanden lang kan iedereen 24 uur per dag kijken naar het wel en wee van de 9 vogels. Nieuw dit jaar zijn de zeearend en de spreeuw. De andere broedvogels die met camera’s worden gevolgd zijn de slechtvalk, steenuil, oehoe, ooievaar, koolmees, torenvalk en gekraagde roodstaart. Speciaal voor Vroege Vogels duikt Andrea van Pol, misschien wel de grootste fan van Big Broeder, drie maanden lang in het leven van de vogels. Haar favoriet? Natuurlijk, de steenuil.
Spreeuw
Nieuw in Big Broeder dit jaar is de spreeuw. SOVON en Vogelbescherming hebben 2014 uitgeroepen tot Jaar van de Spreeuw. Met deze soort gaat het niet goed. De laatste decennia zijn de aantallen spreeuwen achteruit gegaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.