Vroege Vogels

Andrea’s Big Broeder_22_05_2014

  •  
22-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
torenvalk_10.jpg
De torenvalken doen het dit jaar erg goed: alle zes de eieren zijn al uitgekomen. De piepkuikens krijgen nu te eten. Van een muis worden de huid en darmen door het vrouwtje zelf opgegeten. De rest wordt in hapklare brokken verdeeld over de kuikens. Bekijk de filmpjes van de torenvalken.
Deze week is ook de broedplek ontdekt van de steenuiltjes van Big Broeder . Ze hebben een nest gebouwd in de schuur tegenover de webcam-nestkast.
Vier maanden lang kan iedereen 24 uur per dag kijken naar het wel en wee van de 9 vogels. Nieuw dit jaar zijn de zeearend en de spreeuw. De andere broedvogels die met camera’s worden gevolgd zijn de slechtvalk, steenuil, oehoe, ooievaar, koolmees, torenvalk en gekraagde roodstaart. Speciaal voor Vroege Vogels duikt Andrea van Pol, misschien wel de grootste fan van Big Broeder, drie maanden lang in het leven van de vogels. Haar favoriet? Natuurlijk, de steenuil. Helaas heeft die het Big Broeder-nest niet gevonden.

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.