Vroege Vogels

Andrea’s Big Broeder_08_05_2014

  •  
08-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gekraagde_roodstaart_03.jpg

© Foto: kasteelheertje

Nadat eerder al een ooievaarskuiken is opgegeten is nu een tweede jong het nest uit gewerkt. Vermoedelijk is het kuiken niet gezond genoeg om te overleven. Bekijk de video: kuiken over de rand .
Goed nieuws uit de kast van de gekraagde roodstaart. Zo zit het vrouwtje sinds zondag te broeden op 6 eitjes. Althans in de kast zonder camera, op hetzelfde terrein, als de kast met camera. Het Big Broeder nest is nog steeds leeg. De Limburgse oehoekuikens doen het op het eerste oog prima.
Vier maanden lang kan iedereen 24 uur per dag kijken naar het wel en wee van de 9 vogels. Nieuw dit jaar zijn de zeearend en de spreeuw. De andere broedvogels die met camera’s worden gevolgd zijn de slechtvalk, steenuil, oehoe, ooievaar, koolmees, torenvalk en gekraagde roodstaart. Speciaal voor Vroege Vogels duikt Andrea van Pol, misschien wel de grootste fan van Big Broeder, drie maanden lang in het leven van de vogels. Haar favoriet? Natuurlijk, de steenuil.

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.