Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdamse jongeren aan de slag in natuur

  •  
12-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_141424.jpg
Werkloze jongeren uit Amsterdam gaan aan de slag in de natuur. Vereniging Natuurmonumenten en de gemeente Amsterdam gaan samenwerken om de jongeren, zonder baan of opleiding werkervaring te laten opdoen. De jongeren beginnen in het Naardermeer, het oudste natuurgebied van Natuurmonumenten. Het is de bedoeling dat ze later ook elders natuuronderhoud gaan doen, zei een woordvoerster van de vereniging woensdag.
Natuurmonumenten heeft gebieden die onderhoud nodig hebben. De Stichting Herstelling, een re-integratiebedrijf van de gemeente Amsterdam, wil de probleemjongeren werkervaring laten opdoen in de natuur.
De jeugd leert op deze manier in de buitenlucht basiswerkzaamheden die nodig zijn om straks bij een werkgever aan de slag te kunnen. ,,De deelnemers wennen op deze manier weer aan werk, leren met hun handen en bereiden zich voor op een vervolgopleiding of een echte baan’’, zegt Yoeri van der Lugt van Stichting Herstelling.
In het verleden deden de betrokken organisaties ook al samen projecten om de jongeren werkervaring te laten opdoen, maar vanaf woensdag wordt deze samenwerking structureel en gaat het specifiek om onderhoudswerkzaamheden in het groen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.