Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdamse Bos wordt openbaar toilet

  •  
27-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amsterdamsebos.jpg
De inhoud van tientallen eco-toiletten waar duizenden festivalgangers van het Dekmantel Festival vrijdag gebruik van hebben gemaakt, is illegaal geloosd in het Amsterdamse Bos.
Vervolging
Een boswachter ontdekte de viezigheid zaterdag. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt, het is schandalig'', zegt Amstelveense wethouder Herbert Raat. De gemeente gaat het verantwoordelijke bedrijf zowel civiel- als strafrechtelijk vervolgen. ,,Daarnaast gaan we bekijken of we in toekomstige vergunningaanvragen dit bedrijf kunnen uitsluiten.''
Uit haast
Port-O-Let leverde toiletten aan het festival. Een deel van die klus was echter uitbesteed aan een ander bedrijf, dat de instructies voor het 's nachts legen van de toiletten niet had opgevolgd. Port-O-Let heeft toen naar eigen zeggen uit haast een ,,conculega'' gebeld, die besloot de inhoud te dumpen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.