Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdams verbod op consumentenvuurwerk in zicht

  •  
21-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Vuurwerk

© Vuurwerk, bron: pixabay

Amsterdam krijgt meer vuurwerkvrije zones om zo de overlast en risico’s van vuurwerk verder te beperken. De gemeenteraad heeft vandaag een voorstel van de PvdD aangenomen waarin gewezen wordt op de jaarlijkse problemen die door consumentenvuurwerk ontstaan. Er komt een professionele show met milieuvriendelijker vuurwerk en het aantal vuurwerkvrije zones in Amsterdam wordt uitgebreid.

Aanpakken vuurwerkoverlast

Consumentenvuurwerk zorgt elke jaarwisseling voor veel letsel, schade en overlast. De helft van de vuurwerkslachtoffers is gewond geraakt door vuurwerk dat door iemand anders is afgestoken. Ook de lucht raakt extreem vervuild als particulieren met eigen knallers de straat op gaan. Redenen genoeg voor Johnas van Lammeren van de Amsterdamse Partij voor de Dieren om de vuurwerkoverlast aan te pakken. Van Lammeren: “Wat wij voorstellen is dat er in Amsterdam zoveel mogelijk vuurwerkvrije zones komen, net zoals nu geldt rondom dierverblijven. Bij het aanwijzen van deze zones kan rekening gehouden worden met overlast bij bewoners, mogelijke schade aan monumenten, locaties van zorginstellingen en natuurlijk overlast en gevaar voor vrij levende dieren.”

Jaarwisseling 2018

Naast het inperken van vuurwerk met de vuurwerkvrije zones, wil de gemeenteraad dat er een gemeentelijke vuurwerkshow met milieuvriendelijker vuurwerk georganiseerd wordt als alternatief voor consumentenvuurwerk. Voor de aankomende jaarwisseling zal dit te laat zijn, de show moet plaatsvinden bij de jaarwisseling 2018-2019.
Bron: Partij voor de Dieren

Meer over:

amsterdam, vuurwerk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.