Vroege Vogels

Amsterdams stadsdeel legt vlindertuinen aan

  •  
09-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_158999.jpg
Het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg heeft vier speciale vlindergebiedjes aangelegd. Het gaat slecht met de vlinders in Nederland en met die tuinen hoopt het stadsdeel een impuls te geven aan het vlinderbestand en daarmee ook de stadsnatuur. Dat heeft Zeeburg maandag bekendgemaakt.
In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is het gazon op vier locaties omgevormd tot een vegetatie van kruiden en struiken waar vlinders gek op zijn. Het onderhoud van deze plekken gaat ook veranderen. Zo zal niet alles tegelijk gemaaid worden zodat er plantjes voor de rupsen blijven staan. Het maaisel wordt opgeruimd om de bodem schraal en aantrekkelijk voor bloemen te houden.
Het stadsdeel verwacht komende zomer al de eerste vlinders. De KNNV gaat bijhouden of er daadwerkelijk vlinders op de tuintjes afkomen.
De speciale vlindergebiedjes zijn te vinden aan de oostkant van het Flevopark, de Zeeburgerdijk Oost, Zeeburgerdijk West en op de hoek van de Kramatweg en de Valentijnkade. Op een van de locaties ligt ook een hondenuitrengebied. Het stadsdeel verwacht geen grote problemen tussen honden, kruiden en vlinders.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.