Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

"Amsterdammer kan Amsterdam gifvrij maken"

  •  
27-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
onkruid_01.jpg
Dit weekend is een nieuwe petitiesite online gegaan onder de naam 'Amsterdam Gifvrij'. De site is een initiatief van de Partij voor de Dieren Amsterdam en een groep betrokken Amsterdammers. Het initiatief richt zich vooral tegen het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup.
"In Amsterdam wordt onkruid nog steeds behandeld met landbouwgif. Het wordt tijd om hier mee te stoppen. Via de website roepen we Amsterdammers op om hun stem te laten horen", aldus Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam.
 
Kankerverwekkend?
Glyfosaat, dat beter bekend staat onder zijn merknaam Roundup (Monsanto), wordt gespoten op stoepen en bij kinderspeelplaatsen. Het gebruik van glyfosaat is omstreden. Een aantal wetenschappelijke studies tonen een verband met hormoonverstoringen, de ziekte van Parkinson en bepaalde soorten kanker aan. Ook is niet duidelijk of glyfosfaat geheel afbreekbaar is in de grond. Vanaf 2018 zal er een landelijk verbod komen.
Sneller gifvrij
De Partij voor de Dieren wil echter dat het gebruik van Roundup versneld wordt stopgezet. Daarom wordt er deze week ook een initiatiefvoorstel in om het beleid rondom onkruidbeheer centraal geregeld te krijgen.
 
Fractievoorzitter Johnas van Lammeren vertelt over de initiatieven: " In het afgelopen jaar kregen wij meerdere meldingen binnen van bewoners uit verschillende stadsdelen die zagen dat er in hun buurt met Roundup werd gewerkt en dit aan de kaak wilden stellen. Wij hebben hierop met een grotere groep Amsterdammers de handen ineen geslagen en de website Amsterdam Gifvrij opgericht. Op de site kan een petitie tegen het gebruik van Roundup worden ondertekend."
Bron: Partij voor de Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.