Vroege Vogels

Amsterdam zet windmolenplan door

  •    •  
18-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolens.jpg
De provincie Noord-Holland kondigde onlangs per direct een stop van nieuwe windmolens aan. Maar de gemeente Amsterdam trekt zich daar niets van aan. Wethouder Maarten van Poelgeest (GroenLinks) blijft vasthouden aan een verdubbeling van het Amsterdamse windmolenpark. Dat heeft hij dinsdag in Het Parool gezegd.
Besluit
Van Poelgeest (klimaat en energie) verklaart in de krant verbijsterd en woest te zijn over het besluit van de provincie om het komende half jaar alle aanvragen voor nieuwe windturbines te bevriezen. Dit najaar volgt dan een definitief besluit over een verbod.
Verdubbelen
,,Wij gaan gewoon door, voor een duurzame toekomst van Amsterdam'', zegt de wethouder. ,,Al die retoriek over vrijheid in de provincie - mijn rug op.'' Van Poelgeest wil vanaf 2014 het aantal windmolens in de stad verdubbelen met 35 stuks.
Rechter
Hij wil niet volkomen afhankelijk zijn van gas uit Rusland of olie uit het Midden-Oosten. De wethouder betwijfelt of de provincie een uitbreiding van het Amsterdamse windmolenpark kan voorkomen. Een gang naar de rechter sluit Van Poelgeest niet uit.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.