Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Amsterdam wil oude brommers weren

6 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
jvangalenstraat_adam_cc_jpm.jpg
Amsterdam wil oudere brommers en snorfietsen weren in het gebied binnen de ringweg A10. Brom- en snorfietsen stoten luchtverontreinigende stoffen uit die slecht zijn voor de gezondheid, stelt de hoofdstad.
Milieuzone
Daarom wordt een milieuzone voor deze doelgroep onderzocht en voorgelegd aan de gemeenteraad, staat in een stuk van het college. Het uitgangspunt is dat brommers en snorfietsen ouder dan 2011 niet meer welkom zijn in het centrum van de stad.

Voertuig vervangen

De gemeente, die eind deze maand met een concreet voorstel komt, wil de maatregel op 1 januari 2018 laten ingaan. ,,Bezitters van een oude brommer of snorfiets hebben dan nog de tijd hun voertuig te vervangen'', zegt een woordvoerder van wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid). Amsterdammers bezitten circa 27.000 bromfietsen en 30.000 snorfietsen.
Bron: ANP.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar