Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Amsterdam wil minder dieren bij evenementen

9 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Roofvogelshow

© Roofvogelshow. Bron: Pixabay

Het Amsterdamse stadsbestuur wil dat evenementen waarbij dieren een rol spelen voortaan aan strenge regels moeten voldoen. De gemeente wil een vergunningplicht invoeren als er gebruik wordt gemaakt van dieren. Verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens zou de inzet van beesten bij evenementen het liefst verbieden, maar dat kan alleen als de regels landelijk worden aangepast.

Dieren voor vermaak

"We hebben het afgelopen jaar uitgezocht hoe vaak er dieren bij evenementen werden gebruikt en daar ben ik van geschrokken", zegt Ivens. "Een kameel bij een intocht, een rendier en een koe met haar kalf voor reclames, uilen en roofvogels bij braderieën. Als dieren voor vermaak worden ingezet dan kan dat niet zonder dat het welzijn aan enige regels hoeft te voldoen. Met deze vergunningplicht krijgen we inzicht in het aantal evenementen waarbij dieren worden gebruikt en kan ook worden gecontroleerd of de dieren goed worden verzorgd. Ik ben ervan overtuigd dat een evenement alleen maar leuker is als het welzijn van dieren niet in gevaar is."
Totdat de landelijke regels worden gewijzigd, wil Amsterdam de drempel voor het gebruik van dieren op deze manier verhogen. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het plan van het stadsbestuur.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.